Ama…

Birinin bu öyküyü uydurmuş ya da bulmuş olma ihtimali var. Ama… buna rağmen gerçektir.

Editör Ceketim #1 – Madonna Olacakmış & Nil Karaibrahimgil

İnsan bir iş tutturmuşken kendi kendine mırıldanır ya, bi’ süredir dinlediği şarkının sözlerini, yahut ezberlediği bir şiiri, hatta roman alıntılarını… Ben epey süredir bunları oldukları gibi değil de aklımda yer ettiği şekilde dile getirdiğimi fark ettim.

Bunu zaten neredeyse herkes bu şekilde yapar buster, senin farkın ne ola ki diyor olabilirsiniz, ve fevkalade haklısınız da. Farkım, evvela bunun ayırdına varmış olmamda. (Bu cümleye çok gülüyorum ama doğru yani.)

Ve siz de kabul edeceksinizdir ki şarkı sözü yazarlarının yüzde 99’undan daha çok bu işe kafa yoruyorum ve iş edebiyata gelince de kendilerinden çok daha iyiyim. Aslında bu açıdan bakıldığında, seriye “yazar ceketim” başlığının daha çok yakışacağı düşünülebilir. Ama ben yazmadığım, sadece yazılmış şeyleri nasıl daha iyi hâle getirebilirizi tartışacağım için bu başlıkta karar kıldım. Yoksa besbelli genel yayın yönetmeni ceketim yahut yazı işleri ceketim de diyebilirdik. Durumu şurada biraz çıtlatmışım aslında.

Hatta bu seriyi Yiğit Özgür’ün “orada olabilirdim” karikatür dizisi gibi de düşünebiliriz. Ancak biz burada gülünç olanı değil, daha iyisini inşa edeceğiz. Yani, bizce zaten gülünç hâlihazırda yazılmış olandır, işte onu fiyakalı biçime nasıl getirebilirizi irdeleceğiz. “Bu dünya ne sana ne de bana kalmaz” falan değil yani meselemiz =P Daha derin, daha edebiyat bir şey. Dilbilgisi ile pek alakası yok.

*

Pek sevdiğimiz iki arkadaşımızın kilisede verdiği konser sonrasında Nil’in “Madonna Olacakmış” isimli şarkısı, 20 küsür senenin ardından dilime pelesenk oldu. Geçenlerde ise şarkıyı ısrarla yanlış mırıldandığımı fark ettim. Ama besbelli yanlış okuyan 26 yaşındaki Nil’di. Şöyle buyuruyor kendisi:

“Çok gülümsemiş, mutsuz olmamış, belli şakası var.”

Yani?… Ne bu şimdi? Burada “mutsuz olmamak” anlatıyı, Madonna Olacakmış özelinde ne kadar değerli kılıyor ki? Oysa şöyle olsa, bir hikâyesi, havası olabilirdi parçanın:

“Çok gülümsemiş, mutlu olmamış, belli şakası var.”

Negatif korelasyon her zaman işe yarar sevgili her ne yazıyorsanız oranın yazarları. Mamafih, “çok gülümseyip mutsuz olmamak”ta zaten yazılmaya değecek, bilhassa lafı edilecek herhangi bir durum söz konusu bile olamaz.

, , , ,

5 responses to “Editör Ceketim #1 – Madonna Olacakmış & Nil Karaibrahimgil”

  1. Eren Avatar

    Kesinlikle katılıyorum ,konuyla edebiyattan bağımsız olarak ilgili komikli reels burada; https://www.instagram.com/reel/C0cL6qBqk6_/?igsh=bDMxODc0bjRsY2Ni

    1. buster Avatar

      Fjfhhshsh harikaymış ya ve bir gün benim yazılar da bu gibi postların altında yer alırsa o zaman bir iş başarmış olacağız =pp

      1. Eren Avatar

        Neden olmasın:D

  2. Mine Bö. Avatar
    Mine Bö.

    “eskiden korkardım yalnızlıktan
    korkmam artık sen varsın”

    Aa niye acaba, sen varsın diye olabilir mi!? tespitimle
    yazınızı destekliyorum.

    1. buster Avatar

      jhsadahjhhah şarkının adının da “ben varım” olması peki……. ben de varım, sen de varsın, oh hepimiz varız falan =P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »