Ama…

Birinin bu öyküyü uydurmuş ya da bulmuş olma ihtimali var. Ama… buna rağmen gerçektir.

Candan Erçetin 19 Ağustos 2022 1. Bölüm Setlist’i, Ahmet Güntan ve Hayalet

O zamanlar Dünya isminde bir kızla çıkıyordum. Her şey çok yeniydi. Kendimi yalnızca bu durumun geçici olduğuna değil, aynı zamanda -bir şekilde- Hayalet’in geri döneceğine de inandırmıştım. Dünya takmıştı bu lakabı ona. Yine Hayalet’le misin, gibi sorular sorardı dalmalarımı görünce. Ben işlerin bu hale gelebileceğini öngöremediğim için anlatmıştım olan biteni yeni tanıştığımızda olağanca berraklığınca ve geri dönüşü olamamıştı bir şekilde. Dünyanın en anaç kadınlarından biriydi Dünya. Onun kalbini kırmaktan nefret ediyordum. Ama gidene dek de nihayetinde olacağı buydu. Her buluşmamızda artık kendimi ona adayacağımı söyler, söylediğimi tutamazdım. O da ışıkları söndürür, hayal kurmama izin verir, bana şarkılar söylerdi. Bu beni daha da kahrederdi. Sonra ona daha iyi bir gelecek bırakarak gittim. Bir gün ondan da bahsedecektim elbette. Bahsedemedim.

*

Cuma akşamı her yıl olduğu gibi bu yıl da Candan Erçetin konserinde, her zamanki ekibimizle yerimizi aldık. Malum olaylar sebepli 3 senedir ayrı düşmüştük kendisiyle. Ben de o günün öncesi Hayalet’e düşmüştüm yine. Şiiri ve yazamayacağım yazılarımı düşünüyordum. Candan da şarkılarını sanki evimdeymişim gibi bir bana söylüyordu. Şans eseri karşılaştığımız Sena’nın da dediği gibi bir yudum bile su içmeden şu 13 şarkıyı seslendirdiği ilk bölümün setlist’i aşağıdaki gibiydi, ben de içlerinden bana söylediği şarkıların bana söylediği kısımları seçtim:

Hayranım Sana

“Bilirim seni … Ben bilirim seni”
(Bu bilmek lafı, tam da bu şekilde kullanıldığında bana inanılmaz tatlı geliyor. Şarkıya eşlik eden insan sayısı da azımsanmayacak kadar fazlaydı, ki bu da pek değeri bilinmemiş bir şarkı için artı diyebiliriz.)

İyi ki

Bence konserin en iyi performansı idi. Bir süre dinlemeye devam ederim sanırım. Tamamı çok güzel, külliyen ve pirüpak aşk şarkısı, hatta minik öykü:

“Söylediğim kadar, söylemediğim sözler var.”

(Birkaç tut elimi kısmı da yine bir o kadar dokunaklı.)

Annem

“Hani bir biblon vardı, kırdığım.”

Sensizlik

“İnan bu ev alışamadı, hiçbir zaman sensizliğe.”

(Sonunda insan evi bile değiştirebilir bazen.)

Parçalandım

“Daha olgun, daha kırgın”

(Daha kısmının en dokunanı bu.)

Herkes Gibisin

Olmaz

“Varlığınla aklımı çeliyorsun.”

Yalan

“Sitem etme haberi yok dağların / Gözlerini ellerinle bağladın.”

Beklemeden

“Özlediğin için geleceksin.”

Kim Korkar

“Sırf sen istiyorsun diye susacak değilim.”

Kırık Kalpler Durağında

“Kimine yakın dostu ihanet etmiş.”

Değişiyoruz

Elbette

Bu, bugüne ait değil aslında. Genel olarak en güzel ve en insan biten son olduğu için:

“Elbette önce çekip gidip sonra döneceğim”

, , ,

2 responses to “Candan Erçetin 19 Ağustos 2022 1. Bölüm Setlist’i, Ahmet Güntan ve Hayalet”

  1. […] bi’ şekilde ritüelimiz hâline geldiğinden şurada ve şurada bahsetmiştim. Bu sefer değişiklik yapıp nedenlerini, hatta neden birden çok kez […]

  2. […] askere gidildi, ilk işten kovulundu. Orhan Pamuk’un Rüya’sı barlardan toplandı. O ara Dünya ile tanışıldı. Sayesinde öğretmen olundu. (İkinci annem Liz sayesinde zaten belgeler […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »