Ama…

Birinin bu öyküyü uydurmuş ya da bulmuş olma ihtimali var. Ama… buna rağmen gerçektir.

Çocuklarım, Sevgilerim, Kitaplarım

“Biliyor musunuz, çocuklarım, aşkla dostluk arasındaki en büyük ayrım, karşılıksız dostluk olamamasıdır.”
“Tavşanlar çok iyi aile babalarıdır. Yavrularına bir yuva yapmak için karın tüylerini yolarlar. Pek az insan yapabilir böylesini.”
“Bir kitabın iyi ve mutlu kullanıldığını görmenin yazarın yüreğini sevinçle doldurabilecek bir yanı varsa, kimilerinin parmaklarıyla okuduklarını görmek çok daha başka bir şeydir! Sözcüklere dokunmak, eğretilemelere değmek, noktalamayı eliyle yoklamak, eylemleri ellemek, bir nitelemeyi başparmağıyla işaret parmağının arasına almak, bütün bir tümceyi okşamak… Çok iyi anlıyorum bunu! Kitabın, dizlerimin üzerinde mırıldayan ve ellerimin dikkatli bir sevgiyle okşadığı küçük bir kediye benzer bir şey olmasını çok iyi anlıyorum!
Fotoğraf, sinema, televizyon yoluyla görsel imgenin her şeyi kapladığı bir dünyada yaşıyoruz da ondan.”
“Doğduğum günkü kadar bilge olamadığıma üzülürüm her dem.”
“Bir filozof için bütün haberler, daha doğrusu haber denen şeyler dedikodudur ve onları okuyan ya da yazanlar da çay partilerindeki yaşlı kadınlardır.”
“Bir çitin üzerinde tesadüfen bulduğum bir dal parçasından bile zorlukla ayrılır, onu attıktan sonra bile arkasından bakarım, ne de olsa bir kez tanışmışızdır artık.”
“Çıplaklık güzelliğin giysisi ise, naiflik de dehaya özgü şeref kaftanıdır.”
“İçinde bulunduğumuz hayat büyük bir tırıs dansıdır ve edebiyatta bu kendisini aşırı sathilik (derinlikten yoksunluk, yüzeysellik), hırpanilik (perişanlık) ve pejmürdelik (dağınıklık) olarak gösterir.”
, ,

2 responses to “Çocuklarım, Sevgilerim, Kitaplarım”

  1. Adsız Avatar
    Adsız

    "Beni siz delirttiniz,evet evet siz delirttiniz beni/Uçaklar,rüşvetler ve mobilyalar ve ahlak üzerine nutuklar."
    "Bunları yazmakla çıldırmaktan kurtulunur mu?

  2. buster Avatar

    Yorumu yeni gördüm, bunları yazarak çıldırırız ve bu iyidir bile belki, bilemedim. Yüce insanlar bilememiş, ben mi bileceğim heh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »