Ama…

Birinin bu öyküyü uydurmuş ya da bulmuş olma ihtimali var. Ama… buna rağmen gerçektir.

Kısa Kısa #21

*Kate Winslet, Natalie Portman, Keira Knightley, Rose Byrne, Winona Ryder sanki aynı ana-babadan doğmuşlar.

*Sedat Yazıcı’nın bir evi var… Her önünden geçişte vay amk diyorum.

*Sigaraya gerçekten savaş açılsa, yani devletler tarafından filan dünyada böyle bir problem kalmazdı. Bırakın şimdi eroin filanla kıyaslamayı kimse tütünü alıp sarıp içmekle o kadar uğraşmazdı. Tabi bunun için kaçakçılıkla da savaşılması lazım geçen yazıda belirttiğimiz gibi. Bir kere dünyadaki sigara karşıtı eylemlerin, kamu spotu reklamlarının hiçbirinin samimiyetine inanmıyorum. Yasaklayın, kapatın hadi o zaman sigara fabrikalarını madem insanların ölmesini istemiyorsunuz. Yok olmaz. Neden olmaz? Bunun ticaretini yapan büyük ülkeler kazanamaz. Sen sigaradan hasta olmazsan ilaç, nefes açıcı vs. alamazsın gene aynı ülkeler kazanamaz. Sigaradan hastanelik olmazsan doktorlar, hastaneler kazanamaz. Yine mezarcılar da kazanamaz ölmezsen. Sonra bu miras işine bakan avukatlar kazanamaz. Bırakmaya kalktın diyelim; nikotin bantları, sakızlar vs.lerden yine o ülkeler kazanamaz. (Çünkü bu tip ülkeler önce zararlı şeyleri, sonra da onların tedavisini üretirler.) Hiçbir şeyden etkilenmeden bıraktın diyelim, e sen bu dünyada fazlalıksın sürekli de nüfus artıyor. Kısacası o zaman da dünya seni taşıyamaz. Yine kimse kazanamaz.

*Bir yazıda sürekli emperyalist-izm, kelimesi geçiyorsa bunu yazanın biraz salak olduğunu düşünüyorum ister istemez. Belki de salak benimdir. Kapitalizm de öyle.

*Antep fıstığı denen şeye bayılmama&aşık olmama rağmen, dondurmasına bir türlü alışamadım veya sevemedim gitti.

*”Bindörtyetmişbeş kez” deniyor, genelde bi’ abartma yapılacaksa eğer.

*8 yaşındaki üvey kuzenin kızı çiğ köfteye maydanoz koyduğumu görünce şöyle dedi: “Sen maydanoza alerjisi olmayan erkeklerden misin?” Şort oldum beyler! Oha lan yaşa bak; ettiği lafa, kurduğu cümleye, yaptığı tesipte bak.

*Olgun Şimşek’le Erkan Can da sanki birbirlerinin devamı gibi.

*Bambi adlı çizgi karakter erkekmiş, evet çocukken ceylanımsı bir şey olmasından mütevellit kız diye yer etmiş kendisi aklımda. Bilmiyorsanız, unuttuysanız öğrenin.

*Amerika’yı eleştiriyoruz ama her şeyde başarılı. Yani edebiyatta bile öyle bir pazarlama stratejileri var ki sanırsın çok iyi yazarlara sahipler. (Ki sahipler bazıları hariç.) Kısacası adamlar paranın döndüğü her alanda başarılı. Futbol hariç.

*”Herkes kadar normal, bütün insanlar kadar delidir İbrahim.” Ccc İlber Ortaylı Ccc diyorum kendisine.

*Kenan Işık “yarı yarıya” dedikçe, yarışmacılar “yüzde elli” joker hakkı diyor. Ne salaksınız amk 10 senedir bir şeyi öğrenemediniz.

*Fırıncılara savaş açtım. Ramazan diye gidip fırıncıları zengin etmeyin. Pide almayın. Evet ben de onlardanım. Sizin geleneklerinizi baltalayan… Ne diyorlar ona? Siyonistim. Evet.

*Ben mi dedim bilmiyorum: “Bir kadının aşkından asla şüphe duymadan edemezsin, çünkü kafaları her zaman karışmaya pek bi’ müsaittir.”

*Bazen fark edemiyorsun şarkının içindeki o güzelim cümleleri. Onlardan biri: “Aslında bakarsan insan olarak iyiyiz.” Ne mükemmel, ne boynu bükük bir laftır o. Ne doludur.

*Diğerlerinden ters olarak bazen bazı filmleri öyle çok seviyorum ki, ikinci defa izlemiyorum aynı etkiyi yapmaz diye.

*Şimdi oruç tutan tutmayana, tutmayan da tutana saygı duymuyor burası kesin. Nasıl bir dünyanın içinde kaldım onu anlayamıyorum.

*”Din tamamen, doğru olarak yaşansa” diyenlerin saçmalığı, komünistlerin “Kapitalizm öyle gelişecek ve kötü sonuçlar doğuracak ki, insanlık komünizme muhtaç olacak.” saçmalığı ile kapışır. Üzgünüm Marx ama durum böyle gözüküyor.

*21. yüzyılda hâlâ eşcinsel görünce, birbirini çekiştirip, parmakla gösterip gülen insanlar var. Gerçi 21. yüzyılda hala küfür olan bir eşcinsellik de mevcut.

*Çok büyük göstermeye çalışan (ve de gösteren) 12-25 yaş arasındaki kızlar büyüyünce de küçülmeye çalışıyor. Ama ne yazık ki yıllar kimseye acımıyor.

*Başka bir mekanda/ortamda/filmde çalınan müzikten ve onun etkisinden bahsetmiş miydim sizin kendinizin açıp çalmanıza kıyasla? Sanırım etmiştim. Buna en yakın etki karışık çalmanızı söylemenizdir mp3 çalarınıza.

*Sadullah Paşa Yalısı’na kalpler yapmak istiyorum. Çiçekler böcekler çizmek istiyorum.

*O kadar şeye bok attık son olarak da 2005’den beri takık olduğum Ekşi’ye gelelim: Ekşi, sadece anketlerinin doldurulması içinde bulundurduğun yazarların aslında ne boş, ne yeteneksiz ve ne gereksiz insanlar olduğunun bir kanıtı. Ama yine de Türkiye profilini ve insanların ne mal olduklarını gösterdiğin için her şeye rağmen teşekkür ediyorum sana sözlük.

*Çüşünüz.

, ,

2 responses to “Kısa Kısa #21”

  1. Mathilda. Avatar

    harika bir yazı mı olmuş ne 😀 bazı yerlerde çok güldüm, bazı yerlerde düşündüm, bazı yerlerde de zaten direk ben idim. eline sağlık.

  2. buster Avatar

    Ben de çok teşekkür ettim beğenini dile getirdiğin ve yorumlarınla blogu canlandırdığın için =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »