Ama…

Birinin bu öyküyü uydurmuş ya da bulmuş olma ihtimali var. Ama… buna rağmen gerçektir.

Kısa Kısa (demin saydım) #13

*Başarı veya başarısızlık, özgüven kaynaklı bir alışkanlık.

*Bir şey -genelde- okunurken anlamlı gelmez. Ancak kim onu bir yere yazar, tırnak içine alır ve size sunarsa… Aa bir de bakarsınız ki size de anlamlı gelmeye başlamış. Önemli olan ondan sonra anlamlı gelmeye başlaması değil maalesef. Ve ondan sonra anlamlı gelen şeyden de pek bir hayır geleceğini sanmayanlardanım.

*Edebiyat, son okuduğum kitaptan sonra tekrar anladım ki ilginç veya anlatılmamış bir şeyi anlatmak değil kesinlikle. O, senaryo ya da tiyatro oyunu oluyor. Edebiyat; saçma, absürd (absürd ile ilginç aynı şey değil) ve sıradanı değişik, basit veya çok naif bir şekilde anlatma sanatı. Evet hepsi farklı kavramlar gibi dursa da tanımı budur. Zaten o yüzden güzel ya!

*Ayrıca naif(L)

*Yüzükleri parmaklarında fazla olan kızlar, yüzükleri olmayan kızlardan hep bir adım önde. Tabii yüzüğün yakışması da önemli. Ayrıca baş parmağa takılan yüzük :kalpkalp: Fazla dedik diye 10 tane de demedik, 4-5-6 en fazla abartmayalım =(

*Kızların ne güzel kulakları kepçe bile olsa sorun değil onlara. Bir de kepçe erkeklerin 18 ya da işte liseyi bitirene kadar çektiklerini düşünsenize =((

*Bence “ihtiyat“ın anlamını bilmiyor çoğu kimse.

*Saçını kesenlerin %87.9’u ilk kesildiği anda beğenmiyor.

*buster’ın alo deyişine tanım: “A yerinde duramıyo, L kıpır kıpır, O mahçup. Alo!”

 *Küçükken vardı daha çok hani: “Sorduk mu?” Hayattan soğutur durduk yere. Kötü bir çocukluk geçirmenize neden olur. Ergenlikten kolay kolay çıkamazsınız “Sorduk mu?” ile =(((
*Eğer arabayla geri geri bir sokaktan çıkıyor veya çıkmaya çalışıyorsanız tam en uca en yaklaştığınız anda, mutlaka ama mutlaka bir araba gelir tam arkanıza yapışır sizin çıktığınız sokağa inatla girmek için ve iki adım da geri gitmez öyle bekler. “Ters yön arkadaşım!” bakışlarını ve ellerini üzerinize salar. Murphy’yi de kanunlarını da sevmiyorum =((
*Ben ehliyetim olmasına rağmen araba kullanamam. Yukarıdaki gözlemdi sadece. Ne biçim de kandırdım. Meee!
*Bir Vosvos‘um olsa ama her türlü kullanırdım. Boyardım da =((
*Makyaj yapmayı sevmeyen kızlar sakallı erkek seviyormuş.
*Dünyada rakun diye bir hayvan var yazının fotoğrafından da görebileceğiniz üzre. Dünyayı sevmek için bir neden daha! Ağzını yüzünü yerim ulan senin ben! Annem az-biraz da fareye benziyor diye sevmedi ama olsun =( Ben gene de yerim!
*Siz arabası olan burjuvalar bilmezsiniz ama Migros ve Carrefour arabaları var beleş. Neyse, beleş olması konumuz değil. Şoförleri konumuz. Evet, eğer daha önce bindiyseniz o arabalara, kaptan denen şoförlerin git gide kadınlaştığını, hepsinden daha iyi dedikodu yaptığını, hatta fal bile baktığını -araba hareket etmeden önce, cigaralar içilirken- görebilirsiniz.
*Bir kadın merdivenleri çıkamıyordu, yaşlıca. Bir adam da ona yardım etti. Kadın teşekkür etti. Buraya kadar her şey normal. Anormal olan dinci, mümin, müslim kardeşlerimizden biri  şöyle bir şey dedi adam için: “Vay namıssızzzz!” Bu ülke… Çok zor ülke.
*5 kardeş olsak mutlu olabilirdim ancak. Evet. Bir abim, bir ablam, bir küçük kız, bir de küçük erkek kardeşim olsaydı =((Neşeli Günler gibi =((
*Migros arabasındayken küçük kız (7-8) ile daha küçük erkek kardeşi (4-5) renk bulmaca oynuyorlardı. Renk bulmaca: Yoldan geçerken, pencereden bakıp diğerinin söylediği renkte bir şey görmeye çalışmaca 5 saniye içinde. Burama ağlama geldi yeminle =((
*Amma da ağlak suratım. Yeminle lafından da nefret ederim aslında.
*Gene migros arabasında (Arkadaş demek ki bu arabaya binmesem yazı çıkmayacakmış.) yanımda babasının kucağında oturan 3 yaşındaki çocuk trafik sıkışınca veya tıkanınca “HasBinallaaaaahhh!” dedi. Önce şok geçirdim, sonra bastım kahkahayı.
*Dişi sivrisinekler kan emiyormuş ya, üremek için zart zurt. Düşündüm de (Sen düşünemezsin, takkk!), demek ki dünyada ben olmasam sinek popülasyonu epey bir azalacak! Arkadaş, kırmızı yapmadığınız yer bırakmadınız lan! Nasıl bir kaşar sineksiniz öyle! Yeter bre! Uyuz gibi kaşınıyorum sizin yüzünüzden! Kocanız yok mu olmmm?
*Gül kokusunu bilenler için söylüyorum: Kokusu geçmeyen güller gibi. (Virgülü hiçbir yere koymayıp o işi okuyucuya bırakmak.) (Virgülü koyacağınız yere göre değişen cümleler kurmak.)
*Edebiyatı çok iyi bilen, çok çok sevdiğim, son birkaç gündür görüşemediğim ve büyük ihtimal görüşemeyeceğim bir insan yazmıştı bunu:
“Düşündüm, her kendimi yalnız bıraktığımda meşgul ettim aklımı.”
Burada altı çizilecek kelime yalnızlığı kendimizin seçtiği konusudur. İnsan kendini yalnız “bırakır”. Hatta kendiyle olmasına rağmen yalnız olamaz vs.
*Ekşi’de troll olsaydım eğer şöyle bir başlık açardım: “Chuck Palahniuk abartılmış tırt bir yazardır.”
*Seni anlıyorum ama yaptıklarına anlam veremiyorum.
*Ben sadece Roy abi’yi dinlemek&izlemek için şarkıyı açtım. “Thumbs up”çı abimiz ise noktayı koymuş paylaşalım:
“50 yıl önce: Güzel Kadın.
2010: Seksi Orospu.”

*Pek bir şeye inanmam hayatta ama B. B. King gibi bir gerçek var. Suratı aynı benim istediğim surat çalarken, parmak ve el kombinasyonu da aynı istediğimden =(( :

Bana Eric Clapton’ın gitarından alın bence, o nası güzel renkler ya =(( BB ile “Like my back ain’t got no bone” derken kalça hareketini yapmak :kalp:(L) Gelse de ölmeden burada yapsa =(( Ki, ülkede blues festivali yapıyorlar güya ama blues’un babası yok, nası iş anlamadım ki =((
Ayrıca videonun en çok beğenilen yorumunda yazan şeyi de yazalım: “1:45’e dikkat edin. B.B. ‘Ooo, bu çocuğun da bazı hünerleri var heee!’ diyor sanki.”

Bu arada diğer zenci abimiz Buddy Guy. O da tabir yerinde ise “sert”tir. Diğer beyaz ise Jimmie Vaughan. Ben pek bilmem onu =((

 

, , , , , ,

2 responses to “Kısa Kısa (demin saydım) #13”

  1. Ancelik. Avatar

    gözlerim kocaman. rakun doğmalıydım.
    bu da böyle bilinsin.

  2. buster Avatar

    Kimse nedense inanmıyor ama benim de gözlerim büyük ki =(

    he bu arada seni buralarda görmek güzel ancelik teşekkürler yorum için de.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »