Ama…

Birinin bu öyküyü uydurmuş ya da bulmuş olma ihtimali var. Ama… buna rağmen gerçektir.

Neden “forumsipiring”im yok?

Ya dünyanın en gereksiz uğraşı, cidden bak. Mesela benim de formspringim vardı kızlar peşimi bırakmıyordu filan. Hahayt çok havalıyım, çok seksiyim, çok yakışıklıyım triplerindeydim; ben de senin gibi sorulan soruların hepsini “respond”layıp artist artist cevap veriyordum. Kuul filan gözüküyor sanıyordum. Ama ne kadar mal bir şey olduğumu anladım daha sonra, çok sonra…

Mesela diyor ki formspring kullanan kızımız “Anonim kullananlara bu sorunun cevabını vermek zorunda değilim.” E be akıllı kızım “respond”lama o zaman soruyu!! Her şey senin elinde. Kime bu şovun yani? Madem adam gibi cevap vermeyeceksin yayınlama çok mu zor? Yook “Ama bak o kadar güzel bir kızım ki herkes tarafından arzulanıyorum..” diye kendi egonu kabartacaksan o başka tabii.

Bir başka neden de şuduğğrr: Mesela hemen herkesin mail adresi var blog camiasında mailine atarım direkt ne soracaksam ya da mailime isterim cevap versin diye; şov yapmanın alemi yok ulu orta. Ya da bana her cevap verişinde “Acaba beni seivyöoğr muğ?” diye düşünmek istemem -ki zaten çoğu kız da böyle cevaplar verir; bir yandan kızar gibi, bir yandan da seni istiyorum hani kimse olmazsa iyi gidersin yoklukta der gibi konuşurlar-. (He yok ben de öyle cevaplar veriyordum oradan biliyorum, yo yo erkeğim ve kadınları severim.)

Veya “Aşık mısın?” diye formspringden sormam ya da sorulmaz ne bileyim. Ya da değilsen bile o soru yayınlanmaz çünkü çekersin daha çok bir “hayır”ınla abazanları.

E zaten sen kendi arkadaşının yüzüne (ya da msnde, ya da telefonda) “Tanga giyiyor musun?” diye soracak cesaretin yoksa o zaman o da respondlar rezil eder seni kimse görmese bile sen utanırsın kendinden.

He kimse için mi kullanışlı değil? Tabii ki hayır. Mesela atıyorum mailine atılan aynı tipte soruları her bir insana tek tek açıklayamayacak kadar yoğunsan -yani ünlü isen- ve herkes tarafından tanınıyorsan güzel bir şey bu formspring. Gerisi zaman kaybı. Messi filansan kullanışlı. Çünkü herkes seni biraz daha tanımak ne yer ne içer bilmek isteyecek ve devamlı aynı şeyleri soracak; sen de ulu orta söylersin ki bir daha aynı soruyu sormasınlar diye.

Ama sen ünlü değilsen ve her detayını, önüne gelen ve tanımadığın her allahın kuluna söylüyorsan nerede kaldı bir insanı tanıyabilmenin gizemi, ki bu da olmayınca daha çooook sosyal medya tırmalarsınız =P

,

5 responses to “Neden “forumsipiring”im yok?”

  1. Voktalı Nirgül Avatar

    oooh nasıl rahatladım duygularıma tercüman oldun valla…tanımadığın adamın biri yolda soru sorsa kıyametler kopar ama formspring denen icatta adamlar gayet kuuuul cevap veriyor "bakınn hahayyt ne kadar çok şey merak ediliyor hakkımda popülerim lan.." triplerine giriyor. gerek yok böyle şeylere:)

  2. banu bilgi Avatar

    sonunda formspring zamazingosundan hoşlanmayan biri ohh be! dünyanın en gereksiz icadı.çok mu merak ettin sor utanma anlamıyorum ki ordan sorunca n değişiyor.o kadar çok paylaşım siteleri var ki insanlar her şeyde olmak zorunda hissediyor kendini diye düşünüyorum.yeni bir şey çıksada şununda modası geçse kurtulsak.

  3. Mia Wallace Avatar

    Bir ay önce bende kardeşimin ısrarlarıyla bir formspring açiyim dedim ama ne soran var ne cevaplayan 🙂 zaten acemisiyim..

  4. MMTMN Avatar

    normal hayatta kendilerine bi'şey sorulduğunda donup kalanlar/cevap veremeyenler,bu ezikliklerini internet aleminde bastırabilmek için açmıyorlar mı zaten bunu? Kesin bir soru geldiğinde 2-3 gün düşünüyorlardır,en 'cool' cevabı verebilmek için… hatta kendi kendine soru soranlar bile vardır.
    Haha.

  5. ilhan Avatar

    Tabiki boş bir şey. İnsanlara böyle boklar lazım işte kendilerini tatmin etsinler diye. O yüzden başarılı bir icat bence. Hedefe ulaşmışlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »