Ama…

Birinin bu öyküyü uydurmuş ya da bulmuş olma ihtimali var. Ama… buna rağmen gerçektir.

Oscar Saçmalığı

* Oscar büyük bir saçmalıktır. Bunu izleyen insanlar da salaktır. Yazık ki, bunu izleyen insanlara nereden bakarsanız on yıldır ben de dahilim. Bu da demek oluyor ki en salak insan oscarını alma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

* Yine her zaman olduğu gibi çeşitli yollardan kendimi jüri yerine koyarak izledim bu seneki filmleri, oylarımı kullandım. Dediğim gibi salakça bir şey.

* Esasında bu yazıyı bu şekilde madde madde yazmayı planlamıyordum, neden yaptığımı da bilmiyorum. Bahsi geçtiği gibi salak insan olmaktan.

* Oscar ödüllerinden en iyi film kategorisi şu şekilde belirlenir: Bir siyasi film, bir tarihi veya klasik kitap uyarlaması film, bir zencili film, bir detektifli film, bir romantik komedili ama bağımsız film, bir -varsa- üst düzey çizgi film, bir fantastik film, bir -varsa- yönetmenine ayıp olmasın filmi, bir de yabancı film koyalım amerikan misafirperverliği.

* Üstte belirttiğim gibi değildi eskiden sadece beş (5) film aday olurdu. Sonra bir şey oldu en iyi film adaylığı ayaklar altına alındı. The Hurt Locker ile oldu sanırım.

* En iyi kadın veya erkek oyuncu kategorileri de en iyi filme aday olamayan filmlerden aday çıkartmak için yalandan verilen ve aday gösterilen oyuncularla doludur.

* Yardımcı kadın ve erkek ise tamamen şunlara da ödül verelim yazık yıllardır oynuyorlar mantığı.

* Diğer ödüller ise çok paraya mâl olmuş öteki filmlere dağıtılır.

* Yazının amacı şudur: Oscar belirli bir zümreye hitap eder ve o insanlar ödülleri toplar. Ben size bunu 2013 ve 2010 kıyaslaması ile göstermeyi tasarlamıştım esasında.

* Sonra vazgeçtim bunları siz eşleştirirsiniz.

* Yazıyı da yazmaktan vazgeçecektim de sonra ondan da vazgeçtim.

* Son.

Not: Orada onca insan dururken Jennifer Lawrence’nin memelerine ödül verenlerin amına koyayım.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »