Ama…

Birinin bu öyküyü uydurmuş ya da bulmuş olma ihtimali var. Ama… buna rağmen gerçektir.

En İyi Kadın Oyuncu Anketi’nin Sonucu – Natalie Portman & Kate Winslet

Winona Ryder, Catherine Keener, Toni Collette, Tilta Swinton, Julie Delpy, Melissa Leo, Rachel Weitz, Helen Hunt, Julia Ormond, Maggie Gyllenhaal, Gwyneth Paltrow, Laura Linney ve pek sevgili Lili Taylor’ı (Gerçi Lili [Tanrım ne güzel bir isim] çoğu rolünde “başrol” değildi ama bu sanırım çok abartılı güzel olmamasından kaynaklı; yoksa oyunculuğuna bir şey diyeni çarparlar, yani ben çarparım en olmadı.) koymayı unuttuğumuz anketimizin (artık ne kadar doğruları yansıtır bilemem ama) süresi bitti. Ve unuttuklarıma çok üzüldüğüm sayısı görüldüğü üzre arttı. İki kez oy kullananlar var sayarsak, en az 25-30 kişi (belki de daha az) oylamış. Katılanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Sonuçlar şöyle çıktı efem:

1. Natalie Portman & Kate Winslet 14’er oy
2. Helena Bonham Carter 10 oy
3. Marion Cotillard 7 oy

Birincilere bakacak olursak: Şahsen kendilerine eskisi kadar ayılıp bayılmasam da (Eskiden Natalie’yi çok severdim.) cidden iyi oyuncular. Natalie’nin tüm filmlerini, Kate’in de filmlerinin %75’ini izlemiş biri olarak diyebilirim ki; oynadığı roller bakımından Kate Winslet, Natalie Portman’dan daha iyi bir aktris. Ki zannediyorum bu konuda çoğu sinemasever benimle aynı fikirdedir. Natalie sadece masum ağlak kız olabilir gibi, ki hâlâ da öyle. (Oscar’ı alması benim için bir şeyi değiştirmiyor.) Kate’in ise oynamadığı tür yok neredeyse.

Benim favorilerim Jodie ve Cate ise beklediğim kadar çok oy alamadı ama olsun =( Pek fazla eskisi kadar göz önünde olmamalarına bağlıyorum bunu. Ayrıca onlara oy verenlerin hepsini seviyorum =(

Nicole Kidman da az oy aldı sayılır aslında. Marion Cotillard bence iyi bir sürpriz yapmış. Binoche’u geçmesi üzücü. Neyse, detaylı bilgi için yan tarafa bakabilirsiniz.

Not: Yukarıda saydığım isimlerin dışında saymadıklarım (Mesela en basitinden McDormand, Mirren vs.) geçen yazıda dediğimiz gibi “efsane” oldukları için burada yoklar.

Not-2: Biraz daha kassam en yukarıya Charlotte Gainsbourg, Eva Green ve Zooey Deschanel’ı da yazacaktım. (Gerçi birinin adı Zooey ya! Bu kadar güzel isim olabilir mi?) Sonradan fark ettim ki onlar gönül kontenjanındanmış. Amaan neyse, zaten her halükarda sınıfta kaldık bu ankette =(

Not-3: Bir de pek kadın oyuncu yok diyordum. Piüü bana =( Ama hangisi ileride “efsane” sıfatına erişir dersen… Neyse o başka yazı konusu.

Birkaç gün sonra sanırım (Yani belki de olmaz, kim bilir; “sanırım” demek, “her zaman” iyidir.) bunun “erkek” versiyonunu da yapacağım (Bu sefer eksik olmasın diye listede iyi araştırma yapıyorum =) ) ve gene klasikler olmayacak içinde. Daha çok işte Johnny Depp ve sonrası kuşağındaki elemanları kapıştıracağız; çünkü diğer türlü karşılaştırılanlara saygısızlık gibi oluyor. Evet.

Daha sonra senarist, daha sonra da yönetmen versiyonu olabilir bunların, bakalım. Sıkıntı geçene kadar. (Lan, belki erkeği bile yapmam diyorsun; sonra da şu dediklerine bak!)

Aslında bunun en güzel yerli-yabancı yazar versiyonu yapılırdı da… (Bak hâlâ konuşuyor!)

Alakasız not: Radyo işini de halledeceğim yakında. Basit bir şeymiş. Radyoyu kitap okumak için kullanacağım, yoksa herkesin müzik zevki kendine; gerçi arada çalarız da… Zannediyorum en fazla 3-4 kişi olur; samimi bir ortam filan. İçip içip radyoyu açacağım. Neyse =)

, , , , ,

5 responses to “En İyi Kadın Oyuncu Anketi’nin Sonucu – Natalie Portman & Kate Winslet”

  1. nosta Avatar

    Ben buraya 182 kez Juliette Binoche yazsam, sayılmaz di mi?

  2. buster Avatar

    Sayılmıyor, herkese bir oy maalesef =( Öyle olsa ben de Jodie'ye basardım ne güzel =(

  3. Çavlan Avatar

    ay, verilebiliyormuş zaten birden çok kişiye oy, tüh. neyse bir şey değişmeyecekmiş zaten 🙂

  4. Çavlan Avatar

    ben kate winslet'a vermiştim oyumu, ayrıca tabii ki de natalie portman'dan seksen beş bin kat daha iyi bir oyuncu. yani natalie portman iyi hoş tabii ki ama, black swan dışında pek farklı bir karaktere bürünebildiğini görmedik, kate winslet'sa her filminde döktürüyor resmen. birden çok şıkka oy verilebiliyor olsaydı jodie foster, cate blanchett, h.b. carter ve juliette binoche'a da verirdim! söyledim rahatladım 🙂 en iyi erkek oyuncu/senarist/yönetmen vb. anketleri de çok hoş olur.

  5. buster Avatar

    Şimdi şöyle bir yorumlar geliyor ya hani, insan ne uykusuzluğunu hatırlıyor (sanırım 3 saat uyudum bugün), ne başka bir şey.

    Tamam yaparım o anketleri de bu gazla, da, biraz bu sefer daha iyi araştırıp yapmak lazım, sonra üzülüyorum dışarıda kalanlara =(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »