Ama…

Birinin bu öyküyü uydurmuş ya da bulmuş olma ihtimali var. Ama… buna rağmen gerçektir.

Kısa Kısa #2 (Inception)

-Hayatım boyunca ilk defa bir filme tek başıma gittim. Eğlenceli sayılırdı. Kendi kendinle konuşmak sıkıcı olsa da güzeldi. Genelde DVD’lerimi tek başıma izlemeyi severim ama sinemaya tek gitmek daha önce cesaret edemediğim bir şeydi. Değişikti. Bundan sonra daha sık gideceğim, zaten birlikte gidebileceğim kimse de ortalıkta gözükmüyor.
-Sinema demişken saçma sapan konuşan, geç kalan, sürekli hareket eden, sinemayı izlemek dışında her şeyi yapmak için gelmiş olan insanlara rağmen süper bir yermiş orası. Yeniden anladım.
-He bir de bu film kesinlikle sinemada seyredilmeli. Zaten sesleri -soundtrackleri midir nedir her neyse- çıkarırsak çok da sevdim diyemeyeceğim.
-Yok yok görüntüler de iyiydi, kurgu filan da ama. Ne bileyim bir şey eksik gibiydi. Hani “Filmi”, “Sinema” yapan şey. Adı ne bilemiyorum ama o duygu geçmedi bana izlerken.
-Bütün bunlara rağmen 2 saati geçik bir filmi sıkılmadan izleyebiliyorsunuz.
-Di Caprio Shutter Island’da daha iyi idi. Marion ise gene güzeldi.
-Evet, Nolan seni çok severim bilirsin. Hatta doğum gününmüş bugün kutlu olsun; ama bu filmi sev(e)medim pek. Kıllık olsun diye demiyorum inan ki. IMDB’deki 90.000 küsür insana da saygım sonsuz ama sadece beklentilerimi aşamadı. Ya da ben çok yükseltip gittim.
-Rüyalara acayip anlam yükleyen biri olarak bu filme biteceğimi sandım, yanıldım. Bence Prestij veya Memento daha iyiydi.
-Sonu beni nedense şaşırtmadı bu sefer. Neden bilmiyorum. Hani artık sonunu anlayabiliyor muyum hikâyelerin yoksa başka bir şey mi var bilemiyorum. Şaşırtmadı bu sefer Nolan. Şaşırtmayarak şaşırttı diyeyim o zaman.
-Ben sevmediysem kesin güzeldir aslında okurlarcım. Filmler de müzikler gibi; çoğunluğun sevdiğini seveceksiniz diye bir kaide yok. Herkes farklı müzik türlerini farklı nedenlerden dolayı sevebilir de, sevmeyebilir de. Sinema da aynı şey. Ama ben işte sevemedim ne bileyim. (Anladık ulan orasını!!!).
-Biri beni “kick”sin.
Not: Zaten bu filmi çok sevseydim bencilliğimden gelip de buraya iki satır bir şey bile yazmazdım; kendime saklardım. Bir kişi bile az görse iyidir benim için derdim eheheh.
Çok bencil bu buster.
, , ,

7 responses to “Kısa Kısa #2 (Inception)”

  1. Buket Avatar

    tek başına sinemaya gitmek çok güzeldir..

  2. Adsız Avatar
    Adsız

    Güzeldir çünkü sadece filme konsantresindir. Mısırını tek başına yersin insanları gözlemlersin her şeyi dıştan görürsün tek başına sinemaya gittiğinde…

  3. Voktalı Nirgül Avatar

    şimdi sonu şaşırtmadı derken kendimi aptal hissetmemi sağladığın için önce teşekkürler:D tam ooo ne güzeldi tüm soru işaretleri gitti derkeeeen topacın filmin sonunda dönmeye devam etmesi beni mahvetti. "yok lan noluyo bu da mı rüya mantık hatası var durun " falan derken arkadaşlardan yok yaaa topaç yavaşladı, sendeledi sahnenin sonunda görmedin mi gibi yorumlar geldi ama rahatlayamadım buna bi açıklık getirelim 🙂
    ayrıca da geri sayım müziği için edith piaf dinlemeleri de ayrı bi güzellik olmuş 🙂

  4. buster Avatar

    =)

    Yahu yok ben zekiyim filan 😛 Şaka bir yana yani vay be filan demedim. Ayırca topacın dönerek biteceğini başlarken tahmin etmiştim. Off kendimden iğrendim ukalaca ama vallahi tahmin etmiştim. Ama mesela Prestiji izlerken kardeşi çıkacağını tahmin etmemiştim. Ya da mementoyu tersten izlerken adamın "kaçık" olduğunu filan da. Ya da ne bileyim işte başıma ağrılar girmedi yani bu filmde eheh.

    Edith Piaf, Marion Cotillard oynadığı için kaçınılmazdı sanırım. İkisi arasında garip bir bağ oluştu.

    Bu arada çok önceden atmışssın bende daha yeni göründü yorum attığın ondan geç onaylandı efem.

    Saygılar sevgiler.

    Not: Bence o topacı sonda döndürmek sadece insanların biraz daha kafasnın karışması içindi yani topaç film boyunca zaten dönüyordu diyeyim iyice saçma olsun eheh gerçi sen de buna benzer bir şey söylemişsin.

  5. Mia Wallace Avatar

    Küstah.. 🙂 Öncelikle topacın sonra dönerek bitmesi beklenen bir şeydi ve bende küstahlık yaparak demek istiyorum ki bence topacın dönmesi aklımda ki soru işaretlerini kaldıran yer.

  6. buster Avatar

    Cidden küstahım sanırım. Mia sen de bendensin demek ama beğenmişin sen blogunda öyle okudum ehue. Gerçi ben de beğendim ama öyle dünyanın en iyi 3 filminden biri filan değildi yani bence.

    He bir de topaç alacağım ben, çok canım çekti hala alamadım =(

  7. ilhan Avatar

    Inception sadece müzikleri için bile izlemeye(dinlemeye) değer sanırım. Kardeşim çok yüksek beklenti ile gitti ayrıca kendisi en ufak bir mantık hatasını bile farkeden bir insan olduğundan filmi de beğenmedi sonunda. Ben ondan sonra mininum bir beklenti ile giderek mutlu ayrıldım filmden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »