Ama…

Birinin bu öyküyü uydurmuş ya da bulmuş olma ihtimali var. Ama… buna rağmen gerçektir.

9 Haziran: Sanatçıların Doğum Günü

Nasıl atlamışım hiç bilemiyorum ama 9 Haziran “mübarek” bir günmüş. Özellikle “müzik” ve “sinema” dünyası için. Ben bu kadar güzel insanın aynı günde doğduğunu hiç hatırlamıyorum. Hani abartmak için de söylemiyorum ama vallahi görmedim. “Vallahi” demeyi de sevmezdim peeh. Neyse, bu güzel insanların fotoğrafları ve kısa bilgileri ile sizi baş başa bırakayım.

1)Johnny Depp: Her rolün adamı, adamım Johnny 9 Haziran’da doğmuş. Kim inanıyor ki yaşa? Güya 47 oldu. A-ama, n-nasıl diyebilir gerçek 47’ler. Öyle işte, bu adam 47 yaşında!! “Her rolün adamı” olduğu gerçeğine de inanmıyorsanız fotoğraf anlatıyor.



2)Natalie Portman: İşte! Ağlarken de, gülerken de kendini sevdiren. Ne diyebilirim ki? En sevdiğim kadın oyuncu. Your Highness‘de Zooey Deschanel birlikte rol kesecekler. Ve beni delirtmeye kararlılar. Güzel. 81’li kendisi.




3)Michael J. Fox: İsimden hatırlayamayanlar için “Back to the Future” diyeyim. Soğuk kış günleri diyeyim, Kanal-D’de “Geleceğeee Dönüüüş” diyeyim; siz de hatırlayın. Gerçi bu filmden başka hiçbir filmde başarılı olamadı diyebiliriz onun için sanırım; ama bu “sanatçı” olmasına engel teşkil etmiyor. O da 61’liymiş. Vov, zaman geçiyor!


4)Les Paul: Ve müzik dünyasına girebiliriz. Tabiî ki en “baba”dan başlayarak. Müthiş bir gitaristtir Lee Paul. O kadardır ki, kendisini bir “gitar markası” zannedenler bile vardır. Anormal de değildir çünkü kendisi için yaptığı gitarı, daha sonra “Gibson” firması telif hakkını alarak adını kullanmıştır, “Gibson Lee Paul” olarak. “Büyük üstad”dır kendisi. 2009’da aramızdan ayrıldı, tam 94 yaşındayken. Rahat uyu.

5)Mathhew Bellamy:Muse” diye bir grup var, fazla iyi. Ve bu herif de o grubun her şeyi: Solisti, gitaristi, söz yazarı. Sevenlerinin artması beni üzse de, “Seviyorrruum uleeeyn!” demek istiyorum Avrupa Yakası’nın İzzet’i nidasıyla. Özellikle canlı performanslarını tavsiye ederim -her zamanki gibi-. 78’lidir aynı zamanda kendileri.

Yazının Özü: Eğer 9 Haziran’da doğmuşsanız hiç kasmanıza gerek yok:

Siz bir sanatçısınız!

, , , , , , , ,

5 responses to “9 Haziran: Sanatçıların Doğum Günü”

  1. léon Avatar

    21 günle hayatı ıskalamışız iyi mi? keh keh.

  2. minimalist Avatar

    Jonny sever olarak doğumgününün 9 Haziran olduğunu bilmiyordum; gerçi öğrendim de ne oldu :)) bilmiyorum ama 47 yaşında ve her daim taze bir yakışıklıyı okumak ve görmek iyi geldi cuma cuma. Güzel bir post olmuş!

  3. buster Avatar

    @léon: üzülme be erenim biz de vuracağız bir gün turnayı. gözünden ama.

    @minimalist: iyi geldiyse bizim için de zevktir efem =)

  4. Mathilda. Avatar

    way bu kdar güzel insanın aynı gün dogdunu ögrenmek sasırtıcı ve güzeldi 😀

  5. buster Avatar

    =(( Yaramı deşme Angelique! Ben de kutsanmak istiyordum! Off..

    =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »